Pyttipannu (Vege)
Ainesosat
- 1 Sipuli iso
- 750g Keitettyä perunaa
- 2rkl Öljyä
- 1tl Suolaa
- 3/4tl Kuivattua timjamia
- 1 rasia (230g) Vegekuutioita
- 250g Kirsikkatomaatteja
- Mustapippuria
Lisäksi
- 2 Suolakurkkua
- Tuoretta lehtipersilijaa
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli ja kuutioi kypsät, kuoritut perunat. Paista pannulla öljyssä.
- Lisää mausteet, vegekuutiot sekä kirsikkatomaatit pannulle. Jatka paistamista hetki.
- Viimeistele lohkotuilla suolakurkuilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
Pähkinäinen basilika-tomaattipasta
Ainesosat
- 1 Suippopaprika
- 100g Cashewpähkinöitä
- 50g Saksanpähkinöitä
- 250g Kirsikkatomaatteja
- 2 Valkosipulinkynttä
- 2rkl Oliiviöljyä
- 2rkl Ravintohiivahiutaleita
- 0,5tl Suolaa
- Mustapippuria
- 1,5dl Vettä
- 400g Kierrepastaa
- Kourallinen pakkaspinaattia
- 1 ruukku basilikaa
Valmistusohjeet
- Poista paprikasta siemenet ja paloittele se korkeareunaiseen astiaan. Lisää pähkinät, tomaatit, valkosipulinkynnet, oliiviöljy sekä ravintohiivahiutaleet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tuore pinaatti lopuksi pastan keitinveteen, jotta se pehmenee hieman ja valuta sitten vesi pois. (Jos käytät pakastepinaattia, sulata se erikseen ja lisää lopuksi ruoan joukkoon.)
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pähkinä-tomaattiseos pannulle. Kaada joukkoon 1,5 dl vettä. Kuumenna muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
- Sekoita yhteen pasta, pinaatti ja pähkinäkastike. Sekoita pastan joukkoon lopuksi runsaasti tuoretta basilikaa.